top of page

Korte verhalen& educatief werk

Het is heel handig als je als juf kunt schrijven. Of als je als schrijver een achtergrond in het onderwijs hebt. Je kunt elk thema aankleden met een mooi verhaal. Of een tekst bedenken om een leerdoel te behalen. Je kunt dankzij een personage een onderwerp bespreekbaar maken, of saaie kost omtoveren tot leesbaar lekkers. 

Als schrijvende ex-juf, werk ik ook in opdracht voor educatieve uitgevers en bibliotheken. 

 

Voor de bladen Zonneland (groep 7 & 8) en Zonnestraal (groep 5 & 6) van Uitgeverij Averbode schrijf ik verhalen voor een specifiek thema, onderwerp of opdracht. Soms lijken het ingewikkelde formules: "Het moet gaan over techniek, maar de personages mogen geen probleem oplossen én er moeten hellende vlakken in voorkomen." Of: "Het gaat over de herkomst van de aardappel, het moet historisch kloppen, maar mag ook fictie zijn." 

Heerlijke puzzels vind ik dat.

Andere voorbeelden zijn: verhalen voor projecten van bibliotheken, leesbevorderingsprojecten, lessen voor methoden, of zelfs musicals voor groep 8!

 

Bij een musical is het natuurlijk het leukste om die samen te bedenken (en te schrijven!) met de klas. Aan de hand van korte workshops komen we zo tot het verhaal dat ik uitwerk in scènes en dialogen.

bottom of page