top of page

Deze foto is gemaakt door mijn man Michiel, in mijn tuin in Nijmegen. Hier lopen ook vaak mijn twee kinderen in rond, Frederike en Boris, 

en twee katten, Vis en Pulaski. Nou ja, Frederike en Boris SPRINGEN vooral in de tuin, en Vis jaagt er op vlinders terwijl Pulaski mijn boterham van het picknickkleed pikt en mijn limonade opdrinkt. 

Over Tineke

Ik ben kinderboekenschrijver en stripscenariomaker. Vaak zit ik in mijn zelfbedachte werelden en ren ik mijn personages achterna. Ik schrijf het liefst in mijn schrijfhuisje midden in de natuur. Dichtbij de vos en de das. Waar de reeën voorbij rennen en de kievit elk jaar weer in het veld broedt. Tussen het schrijven door ren ik me rot, omdat stilzitten eigenlijk niks voor mij is. Naast mijn laptop staat steevast een vogelkijker. Hoe dat eruit ziet? Kijk maar eens op mijn vogelpagina. Die zit verstopt op deze site. 

 

Tineke op school

Ik heb ooit lesgegeven. Ik kom dan ook nog altijd graag op scholen. Nu niet meer als juf, maar om te vertellen over mijn boeken, en over hoe leuk lezen en schrijven is. En natuurlijk vertel ik over strips. Zo vertel ik bijvoorbeeld het geheim achter een goed stripscenario... Maar dan niet verder vertellen, he!

Op de site van de Schrijverscentrale lees je meer over mijn lesactiviteiten en workshops, en hoe je mij kunt boeken. 

bottom of page