top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverTineke

Leestip # 5 De duif die niet kon duiken

De duif die niet kon duiken van Edward van de Vendel. ‘Hij kon het echt niet en hij kon het helemaal niet.’ En aan het eind van het prentenboek kan hij het nog steeds niet, maar daardoor vindt hij wel iets anders uit: het saladevallen!


Het verhaal gaat over Telemark die moet afduiken voor zijn diploma, hartstikke spannend. Helemaal omdat er nog zeven duiven voor hem zijn, dus Telemark telt steeds af: nog vier duiven, nog drie... En elke keer hoort hij het resultaat van zijn vrienden: Dikke Tex... Eindcijfer: zeven min. Geslaagd! Het aftellen, en het roepen van Geslaagd! nodig ontzettend uit om mee te doen, en om je daardoor nog meer in te leven in Telemark. Zijn donkere gedachten over het 'iets niet kunnen', kunnen heel herkenbaar zijn. Telemark laat zich dan ook maar gewoon uit de lucht vallen... EN wat blijkt? Hij ontdekt daardoor iets wat niemand ooit nog heeft gedaan!


Ook voor dit prentenboek heeft Edward van de Vendel weer samengewerkt met een examenstudent van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Gent: Alain Verster. Hij gebruikt oude foto's en tekentechnieken waardoor de prenten magisch aandoen. Waar twee werelden - die van de duiven en de mens - bij elkaar komen.


Aanrader om samen steeds opnieuw te lezen en te bekijken!
15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page