top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverTineke

Leestip #6 Strips op AVI

Strips? Geef je strips als leestip? Hell yeah! Ik houd zelf enorm van strip, en ik verslond ze vroeger. Sterker, toen ik 10 jaar was had ik mijn eigen stripblad. Veel volwassenen zijn vergeten hoe verschrikkelijk leuk ze kunnen zijn... Bovendien kunnen ze kinderen die weinig lezen toch aan hun leeskilometers helpen. Net als de boeken waar veel tekeningen in verwerkt zijn. Vliegt je kind bijvoorbeeld door de serie van de Waanzinnige boomhut? Dan heb ik hier nog meer tips voor je.


Maar eerst de strips! Een hele leuke serie is die van uitgever Kijk & Lees: Kik, Joep, Geheim Agent G. Ruwel, en Gromph. Ze zijn ingedeeld op AVI leesniveau van E3 (dat betekent eigenlijk gewoon EIND groep 3) tot en met E6 (EIND groep 6, en inderdaad M6 betekent gewoon het niveau dat kinderen (gemiddeld!) in het MIDDEN van groep 6 hebben).

Grofweg:

Kik: groep 3

Joep: groep 4

Geheim Agent G. Ruwel: groep 5

Gromph: groep 6


Maar laat je vooral niet alleen leiden door de AVI, want dat is altijd fijn wanneer een kind een boek of serie heeft gevonden die hij of zij leuk vindt: ze willen dan graag méér. Sommige kinderen in groep 3 kunnen ook al Joep lezen, en voor kinderen uit groep 5 is zowel Joep, G.Ruwel als Gromph lekker om te lezen!


15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page